Кошик (0)
0 грн

Як жити комфортно

Багато з нас в певний момент життя зіштовхуються з болями. Болями пов'язаними з нашої життєдіяльністю, а саме від незручного сидячого положення - болі в спині, від незручного подушки або ліжка болю в шиї і голові відповідно і болю в спині. Від тривалого стоячого положення наприклад на роботі - можуть хворіти ноги, страждати вени, суглоб. Наше тіло постійно перебуває у взаємодії, з навколишнім середовищем. Зміна положень для тіла - найкраща для того що б всі м'язи, і сухожилля розминалися, виключалася кров по організму і всім органам і насичувала їх киснем. Але в силу специфіки діяльності кожної людини часта зміна положень неможливо - ось така ситуація і викликає різні порушення у функціонуванні організму. Звичайно ж виходом із ситуації є заняття спортом, що допоможе організму довше тримати себе в тонусі і формою. Але якщо якесь відхилення вже сталося, і навіть відчуваються болі необхідно вживати заходів на виправлення такого стану.

 

Якщо ноги втомлюються до кінця дня, і набрякають, це перші ознаки варикозного розширення вен. Надалі це захворювання буде характеризувати появою на ногах луснули судин, синюватою сіточки. Тобто вени перестають працювати нормально. Це погано, тому що деякі тканини організму перестають отримувати кисень. Тим більше вени піднімають кров з низу тіла до верху назад до серця. Часто набряки на ногах трапляються у вагітних. Для всіх таких випадків, або якщо ви виявили, що у вас напухає ноги з таким потрібно боротися. Одним з ефективних способів профілактики є компресійний трикотаж. Компресійні гольфи, панчохи, здійснюють тиск на ногу в різних точках по-різному, знизу сильніше, зверху - слабше. Що допомагає крові перекачуватися. Такий трикотаж є трьох ступенів щільності, що може збити вас з пантелику під час вибору. Тому перед покупкою такого профілактичний засіб як компресійний трикотаж краще проконсультуватися з лікарем.

 

Правильне положення тіла під час сну. Як відомо ми спимо 7-8 годин. І погодьтеся, це досить великий уривок часу. Тому правильне положення тіла під час сну теж може позитивно позначитися на нашому здоров'ї. Для цього потрібно спати на зручній подушці і на комфортному матраці.

 

Якщо у вас часто болить голова, але явних захворювань або причин до цього немає, зверніть увагу болить у вас ще й шия? Можливо подушку пора міняти. Ортопедичні подушки влаштовані таким чином, що б голова лежала в анатомічному положенні і не порушувався кровотік. Погодьтеся ясна голова вранці - кращий засіб для хорошого дня.
Якщо у вас незручне становище хребта на роботі, то дуже важливо вирівняти і привести його в норму вночі. Для цього в наш час є широкий вибір ортопедичних матраців. Але що ж робити тим, хто за своєю хвороби мало рухається і лежаче положення, для нього один з переважаючих способів життєдіяльності. У таких випадках необхідно що б людина перебувала на протипролежневі матраци. Такі матраци особливі своєю формою, вони ніби складаються з безлічі усічених пірамід. Їх особливість є те, що вони не дають частинам тіла затікати.

Підсумуємо: для комфортного життя придумано багато, і краще такими засобами користуватися для профілактики ніж потім лікувати вже хвороба.

02 лютого 2019, 00:02