Кошик (0)
0 грн

Ваги для новонароджених

У даній статті ми розглянемо, які ваги необхідні для зважування малюка

 

Всі батьки піклуються про свого малюка. Про його зростанні, розвитку, і здоров'я. І одним з показників здорового новонародженої дитини є збільшення ваги. Норми додавання ваги завжди підкаже лікар і порекомендує молодим батькам стежити за цим показником і вдома. Тому що при кожному відвідуванні педіатра дитини зважують.


Чому збільшення ваги у новонародженого настільки важливо. Тому що так можна визначити чи повноцінне харчування отримує зростаючий організм, сповнений він всіх вітамінів і мікроелементів. Також таким чином визначають момент, коли можна або навіть потрібно вводити прикорм.


Звичайні ваги для зважування малюка не підходять, оскільки у них великий крок ділення, і зазор на помилку великий, в порівнянні з більш тонкими дитячими вагами. Тому для того що б точно визначати набір ваги у новонароджених, потрібно користуватися спеціальними вагами.

 

Ваги для новонароджених бувають двох видів:

  • механічні;
  • електронні;

 

У механічних ваг в механізмі основним елементом є пружина, за допомогою якої визначається вага. За зовнішнім виглядом вони мають піддон, на який кладуть малюка і під ним циферблат зі шкалою. Стрілка показує вагу на шкалі. Похибка вимірювання може доходити до 10 г (в залежності від виробника). Щоб бути впевненим у показаннях приладу рекомендується перевірити їх контрольної гирькою, або повірити в центрі метрології.

 

Електронні ваги в своєму механізмі мають електронні датчики, за допомогою яких проводяться вимірювання. Електронні ваги також мають піддон для зважування, і під ним електронне табло на якому виводиться цифра. Перевагою цього приладу є можливість стабілізації, завдяки якій результати не спотворюються, навіть якщо дитина постійно крутиться. Похибка електронних ваг становить 1-2 м Вони, так само як і механічні ваги, підлягають метрологічній повірці.

06 березня 2019, 00:03